نخستین نشست مشورتی واشنگتن-تل‌آویو برای هماهنگی سیاست‌ها در قبال ایران-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

نخستین نشست مشورتی واشنگتن-تل‌آویو برای هماهنگی سیاست‌ها در قبال ایران

نخستین نشست مشورتی میان مقام‌های شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و شورای امنیت ملی آمریکا برای رایزنی درباره مسائل مختلف از جمله هماهنگی سیاست‌ها در خصوص ایران تشکیل می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 10
کد خبر: ۸۰۳۳۹

به گزارش راهبرد معاصر کاخ سفید اعلام کرده آمریکا و رژیم صهیونیستی نخستین جلسه مجازی در چارچوب نشست‌های «گروه مشورت‌های راهبردی» را فردا (پنجشنبه) برگزار خواهند کرد.

یک خبرنگار روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» گزارش داده که یکی از محورهای این دیدار همکاری میان تل‌آویو-واشنگتن در خصوص ایران و اجتناب از جدال‌های علنی است.

پیش از این یک رسانه آمریکایی از قصد ایالات متحده و رژیم صهیونیستی برای احیای این کارگروه مشترک که قبلاً در دوره اول ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» برای هماهنگی‌ سیاست‌ها درباره ایران تشکیل شده بود خبر داد. 

«پایگاه آکسیوس» روز ششم اسفندماه گزارش داده بود نخستین دور گفت‌وگوهای دو طرف قرار است طی روزهای آینده با محور مسائل اطلاعاتی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران برگزار شود.

آکسیوس مدعی شده بود «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدگاه‌های متفاوتی درباره توافق هسته‌ای ایران دارند اما راه‌اندازی مجدد این کارگروه نشانه‌ای است مبنی بر اینکه دو طرف قصد دارند به جای جدال سیاسی، رایزنی‌های جدی و حرفه‌ای را محور کارشان قرار دهند. 

این کارگروه محرمانه در نخستین روزهای ریاست‌جمهوری «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا تشکیل شده بود و نقش محفل اصلی میان دو طرف برای برنامه‌ریزی جهت اعمال فشار بر ایران را پیدا کرده بود. اما در دور دوم ریاست‌جمهوری او به تریبونی برای ابراز اختلافات بر سر توافق هسته‌ای برجام تبدیل شد. 

در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، نمایندگان آمریکا و رژیم صهیونیستی در جلسات این کارگروه درباره خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و هماهنگ‌سازی سیاست‌ها در خصوص کارزار «فشار حداکثری» به بحث و تبادل نظر پرداختند. 

ریاست این کارگره را مشاوران امنیت داخلی دو طرف یعنی «جیک سالیوان» از طرف آمریکا و «مئیر بن‌شابات» از طرف رژیم صهیونیستی به عهده دارند. مقام‌های ارشد نهادهای امنیتی، دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل اعضای این کارگروه را تشکیل خواهند داد.

سالیوان در نخستین تماس تلفنی خود با مئیر بن‌شابات در ماه گذشته میلادی پیشنهاد از سرگیری فعالیت این کارگروه را مطرح کرد. 

در هفته‌های گذشته مسئله نحوه تعامل با کاخ سفید در خصوص ایران یکی از مسائل مورد جدال‌های داخلی و حزبی بوده است. چندی پیش رسانه‌ها گزارش داده بودند بنیامین نتانیاهو در تلاش است کنترل کامل سیاست‌های تل‌آویو در خصوص ایران را به کنترل خود درآورد که این موضوع با مخالفت طرف‌های دیگر روبرو شده است. 

رسانه‌ها همچنین ماه گذشته گزارش دادند نتانیاهو نخستین جلسه بین‌سازمانی در کابینه‌اش با محور ایران را با حضور «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و «گابی اشکنازی»، وزیر خارجه این رژیم و روسای دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی برگزار کرده است.

منابع آگاه به پایگاه آکسیوس گفته‌اند حاضران در این جلسه ابتدا آخرین اطلاعات درباره رایزنی‌های خود با دولت بایدن درباره ایران را ارائه کردند. 

به گفته منابع مورد استناد آکسیوس، حاضران در ادامه پیشنهادات خود درباره نحوه تعامل با دولت بایدن درباره ایران مطرح کردند. در این جلسه رئیس موساد و رئیس ارتش رژیم صهیونیستی هر دو بر ضرورت پیشبرد گفت‌وگوهای بی‌سروصدا و عاری از مجادله‌های علنی با دولت بایدن در خصوص ایران تأکید کردند. 

مهم‌ترین نتیجه این جلسه این بود که رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت پیشنهاد آمریکا برای راه‌اندازی کارگروه مشترک با آمریکا را بپذیرد. 

رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است که با حمایت کشورهای غربی از پیوستن به معاهده‌های بین‌المللی برای تحت نظر قرار گرفتن برنامه تسلیحات هسته‌ای این رژیم خودداری کرده است. 

کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. 

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار